2016. október 20., csütörtök

Őszi piskóta



Ez a bejegyzés új sorozatot nyit szirmait bontogató blogunkon. Összegyűjtjük kedvenc receptjeinket, hogy ki-ki otthon is felidézhesse a közös emlékek ízeit, vagy megörvendeztethesse velük a közösséget egy újabb esemény alkalmával.
Az "sorozatnyitó recept" címet a keddi szülőire vitt almás piskótám nyerte meg, és remélem hosszú sor fog kacskaringózni mögötte rövid időn belül.

(Minden nekem küldött receptet beteszek ide a blogra, ne fogjátok vissza magatokat!)


Hozzávalók:

4 tojás (sárgája és fehérje külön választva)
180g vaj olvasztva
6 ek cukor
2dl tej
1tk fahéj
1tk frissen reszelt gyömbér
3 reszelt alma
4 ek köles dara (kávédarálóban daráltam)
8 ek rizsliszt
1 tasak sütőpor
2 ek utifű maghéj
1 csipet só
csoki darabok
tojás fehérje felverve


Elkészítést:

A tojás sárgáját összekeverjük a cukorral, vajjal és a tejjel.
Az almából kicsavarjuk a levét, és úgy tesszük a tálba.
Ez után beletesszük a fűszereket, majd a lisztet és a darát. Alaposan elkeverjük a sütőporral is, majd a tojáshabot már nagyon óvatosan forgatjuk bele.
Sütőformába öntjük, és a tetejét megszórjuk a csokidarabokkal.
Sajnos nem tudom meddig és milyen hőfokon sütöttem, mert a sparhert túl öntörvényű ahhoz, hogy ilyen adatokat hitelesen nyerhessek belőle, de az illata csalhatatlan.

A recept csodásan kombinálható, akár tortává alakítható.  Amint a képen látható, a kertünk épp érett málnáival tálaltuk ma az újratesztelt, és újra sikeres adagot. Remélem Nálatok is sikert arat majd!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése